Croquis, som kunstnerisk aktivitet

Croquis 

Croquis er en fransk tegne stil, det kan på nogen minde meget om skitsetegning, men kan også være tegninger, der er meget virkelighedstro og autentiske. Croquis kan gøres på mange forskellige måder, både måden man tegner det på, men også måden man står model på. Derfor passer croquis til ethvert event. Det gør at underviseren og/eller modellen nemt kan tilpasse eventet til deltagerne og arrangementet.

Men hvad går croquis ud på? Det handler i bund og grund om at fange stemningen i kroppen, stemningen i den situation kroppen befinder sig i. Croquis tegning er en meget stemningsfyldt disciplin. Det ses også ofte på resultatet af tegningerne.Selv om man ikke er erfaren tegner, så er det nemt at skabe en stemning i tegningen, der fylder mere end papiret det er tegnet på.

Der kan både arbejdes med lange og korte positioner, de kan sågar tilpasses jeres event. Da der skiftes position ofte, kommer man ind i tegne verden og lever sig ind i stillingen og opgaven på en helt anden og mere intens måde. Det betyder også at deltagerne, betvinges til at fokuserer mere på de essentielle dele af kroppen og detaljerne i hver position.

Croquis kan ikke forklares, det skal prøves og erfares

Croquis kan bruges til mange ting. Det kan være alt for kunst, hvor modellen bliver skitseret ind i et større sammenhæng, eller hvor det er figuren, som er det totale fokus. Croquis velegnet sig utroligt meget til festlige lejligheder, da alle kan tegne, og man ser og tænker forskelligt. Derfor vil alles tegninger være meget forskellige, og man kan derfor nøje se tegnerens personlighed skinne igennem.

Med Jyskcroquis lange erfaring, har vi altid oplevet at kunderne fyldes med energi efter et croquis arrangement, og alle får noget ud af det på hver i sær deres måde.

Der tegnes både efter mandlige og kvindelige modeller. Normalt er det modeller af alle former, aldre og typer der tegnes. Da Jyskcroquis har specialiseret sig i polterabender og festlige events, så er vores modeller slanke og under 35 år. Vi gør også meget for at det skal være underholdende, samtidigt med at det er lærerigt, og man får noget med hjem.

Ved andre mere seriøse arrangementer, som aftensskoler, og undervisningsforløb, er modellerne også mere alvorsfulde og kan tage opgaven alvorligt.

Hvad siger vores kunder?